Vittsjös målvakt Lauren Brzykcy storspelade

SÖSDALA. Inför ett hundratal supporters mötte Vittsjö den alltid svåra motståndaren Rosengård. Som väntat blev det förlust, denna gången med 3-0. En förlust som kunde varit betydligt större om inte Lauren Brzykcy i Vittsjö-målet storspelat. Men arbetsviljan från alla i laget över de dryga 90 minuterna är stor.

Lauren Brzykcy räddar straffen

Rosengård skapade redan från start ett stort bollinnehav och styrde därmed matchen. Redan efter tre minuter kom genom Olivia Holdt även ledningsmålet. Rosengård fortsatte att sätta Vittsjös försvar under hård press. I 23 minuten utökade inte helt oväntat Rosengård sin ledning till 2-0, detta genom Halimatu Ayinde. Efter halvtimmen spelad kom Vittsjö in lite mer i matchen, kontrollerade uppspel, såg lovande ut. I halvlekens sista minut fick Rosengård en straff. Redan duktiga Lauren Brzykcy i Vittsjö-målet fortsatte på inslagen bana och räddade straffen, slagen av Momoko Tanikawa.

Andra halvlek blev fortsatt dominans från Rosengård som ägde matchen. Huvuddelen av tiden var det spel på Vittsjös planhalva. Vittsjö gjorde några försök till kontringar men det slutade oftast i helt okontrollerade långbollar. I den 63 minuten utökade Rosengård sin ledning till 3-0 genom inlånade Bayern Münchenspelaren Momoko Tanikawa. Detta blev även slutresultatet.

Matchen kom att bli en tuff men nyttigt test och målinriktning för Vittsjölaget. Många lärdomar att gå vidare med. Laget behöver naturligtvis mer tid för att lära känna varandra och det nya spelsystemet, men det syns redan att det finns en mycket stor potential och arbetsvilja i laget.
Det är lätt att glömma att Rosengård (med betydligt större budget) spelade Champions league så sent som i januari och därför naturligtvis är mycket mer samspelta som lag idag.

Nästa match för Vittsjö är en bortamatch mot Linköping även den en match i Svenska Cupen. Matchen spelas den 23 mars med start kl 15.